Onların aşkı zayıflama merkezinde başladı. 2004 sonunda tanıştıklarında
Burak Göral 150 kilo, zayıflama kliniğinde sekreter olarak çalışan Tülay ise 45
kiloydu.
Tedavi aşkla birleşince Burak 47 kilo verdi. Ancak Tülay’ın
sevgisini kazanmak için çiçek yerine getirdiği çikolatalar ve birbirinden renkli şekerlemeler nedeniyle Burak, yeniden kilo almaya başladı.
GİZLİCE LOKANTATanışmalarından 8 ay sonra evlendiklerinde ise Burak 145 kiloya çıktı; ona destek veren ve birlikte rejim yemekleri yiyen Tülay Göral ise zayıflamaya
başladı. Eve gelmeden önce gizli gizli lokantaya giden Burak
sonunda 180 kiloya ulaşırken, diyet yemeklerini tüketen Tülay,
anoreksiya (aşırı derece kilo kaybı) hastalığına yakalandı ve 35 kiloya düştü.
İKİ KEZ AMELİYATNefes alamaz, neredeyse yürüyemez duruma gelen Burak, televizyonda izlediği bir zayıflama programının etkisiyle 2007 yılında ameliyat masasına
yattı. Ameliyattan iki gün sonra vücudunun gösterdiği reaksiyonla kalbi durdu. Burak, ölümden döndüğü anları şöyle anlatıyor: “Nabzım 132’ydi. İrademi
kullanamadığım için ameliyat masasına yatmıştım. Ama bu kez yoğun bakımda ölümle pençeleştim. Ateşler içindeydim. Ölüm kapımı çalmış, ancak Tülay beni bırakmıyordu. Elimi hiç bırakmayan, o kilolu halimle bile beni hep seven karım için yaşama sarıldım. Yoğun bakım servisinde, onun bana her gün çoraplarımı giydirmesi, hayatımı kolaylaştırmak için o zayıf haliyle çırpınışı gözümden gitmedi. Biliyordum ki kendimi bir saniye bıraksam, öleceğim.
Aylar süren ıstıraptan sonra hayata döndüm.”
ÖLMEME İZİN VERMEDİ“Zayıflayınca vücudumda sarkmalar oldu. Bu nedenle estetik ameliyatı için ikinci kez ameliyat masasına yattım. Ameliyat sonrası çok ağır geçti.
Vücudum, verilen kanı kabul etmiyor, sürekli kan kaybediyordum. Ateşim ve
tansiyonum düşmüyordu. Meğer hastane enfeksiyonu kapmışım.
Doktorların bile umudunu kestiği dönemde Tülay, ölmeme izin vermedi. Ona olan aşkımla yaşama tutundum.