özüm
|
 |
« Yanıtla #20 : 15 Mart 2011, 16:49 »  |
|
Sağlığınıza kavuşmak istemeniz, sevdiklerinize yük olmadan ,uzun yıllar yaşamak istemeniz kadar doğal bir şey yok. Herbirimiz bunca yıldır yaşadığı sıkıntılardan kurtulmak, bundan sonra sağlıkla ,istediği gibi sevdikleriyle birlikte olmak, onlara üzüntü kaynağı olmamak, istediği kalitede bir yaşam sürdürmek vs vs pek çok sebepten zayıflamak istiyoruz. Bu konuda arkadaşların zayıflama sebeplerini , kelepcekardesligi.com sitesinde Psikolojik destek bölümünde Zayıflamak zorundayım çünkü .. başlığı altında okuyabilirsiniz.Sayfalar dolusu sebep var.
Kimse estetik kaygılarla ameliyata yönelmiyor,bu yanlış olurdu zaten. 157 kiloyken kelepçe ile çıktığım yolda , yarı yola gelince etkisini kaybetmesi sonucu, bypass ameliyatına geçmek zorunda kaldım. 4 aydır bypasslı bir obezim. Yöntemleri karşılaştırdığımızda, ki eminim zaten araştırmışsınız ve bilgi edinmişsinizdir ,tüp midede direkt mide kesilip vücut dışına çıkarılıyor ,tamamen dönüşümsüz olan o. Bypassta mide belli oranda bir poş kısmı bırakılarak zımbalanıyor ve barsaklarla ağızlaştırılarak bir kısım barsak devre dışı kalıyor. Evet dönüşüm şansı var ,ancak bu Allah korusun ,istenmeyen bir hastalık olması durumunda yapılacak bir işlem ve dönüş işlemi zor bir işlem. Neden dönmek istiyorsunuz sorusunu ve neye dönmek istiyorsunuz sorusunu ,geri dönüldüğünde mide aynı boyuta döneceği ve yeniden kilo alınarak ,şu an istemediğimiz pek çok duruma geri dönmek anlamına geleceği için sordum. Yoksa kimsenin bir diğerinin zayıflama yolunda seçtiği yöntemle ilgili karar vermesi, ahkam kesmesi mümkün değil. Herkes kendi gerçeğini kendisi yaşar. Ameliyat olmak ya da olmamak herkesin kendi tasarrufundadır. Hiç kimse de durduk yere gidip ameliyat olmaz. Benim de size müdahale gibi bir niyetim olamaz. Basit bir soruydu sorduğum.
Dilerim tüm istekleriniz gerçekleşir,doktorunuzla size uygun yöntemi bulur ve bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz.
|