Merhaba ece aramıza hoşgeldin.
Gördüğüm kadarıyla vki ' in 40 yani kelepçe olmana hiçbir sakınca yok fakat yaklaşık bir buçuk yıllık bir kelepçeli olarak sana bir iki tavsiye aktarayım.
öncelikle kilolardan kurtulmak isteyeceksin eğer kelepçeli olduktan sonra gene eski günlerdeki gibi devam edersen değil kelepçe bypass ameliyatı bile fayda vermez.Ha şu demek de değil kelepçenin bir faydası yok mu tabi ki var örneğin ben yıllarca diyet yaptım spora gittim ama hepsinde 1 ay zor dayandım sonra eski günlere geri döndüm verdiğim kiloları fazlasıyla geri alarak ama kelepçeli olduktan sonra bana en az bir yıl istikrar sağladı kilo verme konusunda zaten bir yıl sonunda da 45 kilodan fazla vermiştim
Şunu da söyleyeyim eğer bende senin yaşında iken böyle bir ameliyat olsaydı ve böyle güzel sonuçları görseydim bir dakika düşünmeden kelepçeli olurdum çünkü orta okul ve lise hayatım tam anlamıyla kabustu..
Kelepçe nedir ? kelepçeli olmak nedir ? nelere dikkat etmek lazımdır ? özellikle kelepçelilerin yeme düzeni nasıldır ? bunları iyice bir araştırmanı öneririm.
İyicene araştırdıktan sonra kafana takılan soruları sorunları yaz elimizden geldiğince cevaplamaya çalışalım.