arkadaşlar merhaba,
ben, erkan
göçmen asıllı bir eskişehir'liyim

hani denir ya, alman asıllı kanada'lı atlet.. gibi

27 yaşımda ve 173 kiloyum. en fazla 181 e kadar ulaştım.
o trikotaj uzmanı nalçak kader de benim için o iğrenç ağlarını küçükken ördü. hiç normal olmadım. aslında yemeyenin başına gelmiyor ama işte bişeylerin arkasına sığınmak daha cazip geliyor. benimki de kader:D
yedim kardeşlerim. ta ki sağlık problemleri çıkana kadar. sağlık problemi dışında da kilolarımdan net bir sıkıntı duymadım. tabi bu durum kendi adıma geçerli. kimileri insan içine bile çıkmak istemez.
neyse ben artık sıkıntılıydım ve bunu nasıl aşmam gerektiğini 2 sene mal mal düşündüm. ta ki tepem atıp önceden araştırdığım ve aklıma yatan bir yöntem için ailemide karşıma alıp yola çıkana kadar. bu yöntem mide kelepçesiydi. aklıma yatma sebebi by- pass taki gibi geri dönüşümü olmayan bir yöntem değil ve riski nazaran daha az olan bir yöntem. tam da bana göre olduğunu düşünüyorum. (bakalım ne olacak)
bu çıktığım yolda çevreminde katkılarıyla marmara üniv. hastanesindeki morbit obezite cerrahisi ekibinin bu iş için oldukça başarılı sonuçlar alan ve de uzman bir ekip olduğu sonucuna vardık. ekibim başında dr. yunuz yavuz beyefendi var. kendisiyle muayenelerimiz ve e-posta yazışmalarımızdaki iletişimimizde çok güven verici olduğunu söyleyebilirim. özgeçmişide oldukça kabarık ve başarılı. uzun yıllar laparoskopik cerrahi üzerine yurt dışında çalışmaları var.
nitekim, yapılan muayeneler ve detaylı tetkikler sonunda bu ameliyatın uygun olacağı sonucuna bir kez daha vardık. fakat mide ve ameliyat yapılacak bölümlerin kontrolünde,(gastroskopi denilen o lanet işlem) de midede ufak bir sorun olduğu ve ilaç tedavisiyle rahatlıkla tedavi olabilecek bir sorun olduğu söylendi. şimdi ilaç tedavisine başlıyorum.
arkadaşlar 14 ocak 2010 tarihine ameliyat günü kararlaştırıldı. 13 ocakta hastaneye yatış yapacağım. bu süreye kadar ilaçlarımı kullanıp ve de ameliyattan 20 gün 1 ay öncesine kadar hastaneye gidip anestezi ile görüşmem istendi. sanırım doz ayarlıyacaklar. tam anlamadım.
yani anlıyacağınız bende yeniden doğacam allahın izniyle. 14 ocak benim için milat olacak.
umarım sizin gibi bende başarılı bir operasyon geçiririm ve sağlığımın yanı sıra kaybolmaya başlamış özgüvenimide tekrar kazanırım.
arkadaşlar ben buraya internetten sizin gibi yol arkadaşlarıyla birlikte yarenlik etmek, tavsiye almak, bildiğim dahilinde tavsiye vermek. kısacası dayanışmak için katılıyorum. elimden geldiğince de ziyaret edip dayanışmaya katkıda bulunmak istiyorum...
saygılarımla. erkan,